Herrgård de luxe, Osaby

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Shape Created with Sketch.
Herrgårde de luxe

Härliga Herrgård de luxe, för en del känt som Osaby säteri, ligger ca 15 km söder om Växjö. Här kan du bo i vandrarhemmet i den nyrenoverade Kuskbostaden från 1805 eller i ett par dubbelrum som finns i herrgårdsbyggnaden. Maträtterna som serveras varierar från vecka till vecka och är gjorda med ekologiska och närproducerade råvaror. Herrgårdskondiset på söndagar med egna bakverk, mat och dryck är väldigt populärt. Olika evenemang och musikevent arrangeras året om. Under juli är det Herrgårdskrog på fredagar från 16.00 till sent med olika gästspel. Hyr du cykel härifrån ska du passa på att boka deras läckra picknick-korg!

Här får du tips om cykelturer och besöksmål när du hyr din elcykel från Herrgård de luxe.

Herrgård de luxe

Shape Created with Sketch.
Skillnadens Handelsträdgård i Kalvsvik

Skillnadens Handelsträdgård drivs av Sara Bäckmo. Sara driver Sveriges största trädgårdsblogg och har skrivit flera böcker om sin trädgård och odling på Skillnadens trädgård. På Skillnadens Handelsträdgård kan du köpa härodlade snittblommor, grönsaksväxter, binderier, hennes böcker mm. Med andra ord ett litet paradis för alla som älskar odling med allt som hör därtill. Drygt 6 km enkel väg på mindre asfalterade vägar. I sommar kan binda din egen bukett på torsdags kvällar. Öppet i Handelsträdgården fredag – lördag kl 10 – 16, juni – augusti.

Skillnadens handelsträdgård

Shape Created with Sketch.
Åsnens nationalpark, entré Sunnabro

Till Åsnen nationalpark är det ca 23 km från Herrgård de luxe. Från herrgården cyklar du höger och via mindre, men belagda, vägar i småländsk landskap rullar du dig fram till Åsnens nationalpark. Vid denna entrén så möts du av svalkande äldellövskogar och fina stigar. Vill du gå en längre promenad så fortsätter du till Hunshults naturreservat som ligger intill. Vill du följa “Vandring i Åsnens lövsalar” så cyklar du enligt skyltningen till höger mot Bjurkärr, strax innan du når parkeringen till huvudentrén.

Vandring i Åsnens lövsalar

Shape Created with Sketch.
Vrankunge Trädgård och café

Vrankunge Trädgård med café och mat ligger ca 15 km från Herrgård de luxe och du passerar det på vägen till nationalparken. Blommor, lokalproducerat och inte minst hembakat, våfflor, matiga mackor och småländskt kokkaffe. Bär och grönt efter säsong. Öppet torsdag, fredag, lördag och söndag kl 12-17 hela sommaren. Asfalterad väg. 

Vrankunge Trädgård och Café

Shape Created with Sketch.
Kurrebo

Kurrebo är en färgsprakande plats med odlingar och en betagande utsikt över Åsnens ö-värld. Här erbjuds bla café och vegetarisk restaurang, utställningar, butik med växter, lokalproducerade produkter och konst. Boende erbjuds i vandrarhem och B&B. Från Herrgård de luxe är det drygt 30 km och på vägen dit passerar du ön Kläcklingen och även Amy’s Café och kakbod där allt är bakat med smör och kärlek!

Kurrebo

FLER TIPS PÅ UTFLYKTER RUNT ÅSNEN!