Semester med hunden!

I Åsnen är hela familjen välkommen, även fyrfota familjemedlemmar! Många som erbjuder boende, eller har besöksmål, välkomnar också hundar och Åsnenområdet är perfekt för en aktiv semester tillsammans med familjens fyrfota medlemmar. Ett härligt utbud av vandringar och cykelturer och inte minst möjlighet att ta ett dopp tillsammans utanför de offentliga badplatserna! Som alltid gäller att hunden ska vara kopplad 1 mars – 20 augusti. I nationalparken råder alltid koppeltvång och för naturreservat kan särskilda regler om tider gälla. 

 

Gå direkt till tips på vandringar

Gå direkt till tips på cykelturer

Toftahult Bed & Breakfast

Till Toftahult är alla familjemedlemmar välkomna oberoende om en har 

två, fyra eller fler ben, eller fjädrar för den delen. De erbjuder utomordentligt sköna hundsängar, mat & vattenskålar samt en liten välkomstgodis när den fyrbente vännen checkar in tillsammans med er.

Alla stugor är husdjursvänliga, och stora strövområden inbjuder till många och långa upptäcktsfärder, både på 

vidsträckta fält och i djupa skogar. Efter ansträngande aktiviteter är det skönt att svalka pälsen i Åsnen, endast fem minuters promenad bort. 

toftahult.se

Getnö Lake Åsnen Resort

Ja på Getnö-Lake Åsnen Resort är hundar alltid välkomna. I flera av stugorna (8st av 16) är tillåtet att ha med sig hunden och även på campingen är det fritt fram att ha hunden med sig. Det finns flera stora ängar om man vill träna sin hund på apportering. På campingen finns även en speciell ”hund dusch” med ramp upp till en bänk samt så kallade ”Dog bars ” dricksvatten stationer till hundar.

getnogard.se

Herrgård de luxe

Anrika Osaby säteri som numera går under namnet Herrgård de lux ligger bara 15 kilometer från Växjö centrum. En välbesökt oas för Kronobergare och resenärer. Bo på vandrarhemmet med din fyrfota vän och ströva runt i Osaby naturreservat. Det finns flera vackra stigar som passar perfekt för promenader med hund. 

facebook/Herrgård de lux

Huseby Bruk

Hundarna har alltid varit ett viktigt inslag i livet på godset Huseby. Den sista privata ägarfamiljen Stephens hade alltid flera hundar av olika raser – en del till jakt, en del till vakt och alltid några som bodde på Slottet som sällskap.

Florence Stephens sista favoritras var den charmiga Mopsen. Dessa hade hon många av och dom fick namn som Tuttan, Tuttueliten och Tuttelita.

Idag när Huseby är ett besöksmål som skall visa hur livet var på ett Småländskt gods för 100 år sedan, välkomnar vi därför naturligtvis hundar hos oss. Alla hundar och ägare är välkomna på hela området året runt. Det ända undantaget är Slottet där hunden får vänta utanför. Entré till området midsommar – 16 augusti 100:-

övrig tid är det fritt att spatsera på bruket och i park och köksträdgård.

husebybruk.se

Norraryds Camping

Hundar är välkomna till campingen och det finns även stugor att hyra. 

Det finns separerat hundbad i sjön och strövområden för promenad. 

norrarydscamping.se

Huleviks gästhus

På Huleviks gästhus får man ha husdjur på nedervåningen som är en separat lägenhet. Huset har en stor trädgård där det finns mycket plats att busa på med sin hund. 

Gula Villan är det tillåtet med husdjur i hela huset och även här är det en mycket stor trädgård.

Hulevik erbjuder fina promenadstråk, mycket härlig natur och närhet till sjön där djuren får bada. Husen ligger endast 1,5 km från trollberget som är en entré till Åsnens Nationalpark.

huleviksgasthus.com

Grimslövs Wärdshus

Hundar är välkomna att bo på Grimslövs Wärdshus. Det finns även en trevlig uteservering där hunden får vara med och även inne i den lilla matsalen. 

grimslovswardshus.com

Horgeboda gård

Horgeboda Gård Stuguthyrning tillåter upp till två hundar i stugan. Huset ligger ensligt och har  stora klippta grönytor för lek och lydnadsövningar. Möjlighet till hundbad vid tillhörande båtplats/grillplats där stranden är delvis sandad. Många möjligheter till långa promenader med hund i en miljö som liknar den vid Åsnens Nationalpark.

horgeboda.se

Urshult Camping

På Urshult Camping hälsas du och din hund varmt välkomna.

Här erbjuds övernattningar för husbilar/husvagnar och tält, vi har även 7 st stugor i varierande storlek där du och din hund kan känna er som hemma. På campingen finns även en liten badstrand där hundar får bada.

Omgivningarna erbjuder trevliga hundpromenader i en naturskön miljö. 20 min med bil från campingen ligger Åsnens Nationalpark med fantastiska naturupplevelser.

urshult-camping.se

Välkommen till Åsnen alla fyrbenta vänner!

Fler tips runt Åsnen