Besök dina kollegor runt Åsnen!

Shape Created with Sketch. Visa på karta

Bättre affärer med ökad samverkan! Lär vi oss mer om varandras utbud så blir det även lättare att tipsa om varandra. Då får gästen fler och bättre upplevelser och tillsammans skapar vi förutsättningar för att besökare stannar en natt extra. Detta i sin tur, leder till bättre ekonomi och en mer hållbar utveckling!

Passa nu på att göra så många besök som möjligt dessa dagar! Ni är många som efterfrågat det så jag ser framför mig att det blir många och goda utbyten i härlig Åsnenanda!

Klicka på kartan för att se alla företagen – här finns även koordinater som tar dig vidare till Googles vägbeskrivning. Scrollar du ner hittar du en kort presentation av alla – var uppmärksam på att hos några behöver du ”förboka” – hos en del är det drop in och hos andra är det samling vid en viss tid!

Översikt över företag och tider!

Onsdagen den 21 september

Herrgård de luxe Kl. 10-12
Huseby Bruk Kl. 10-12 samt 12-14
Grimslövs Wärdshus Kl. 12-14
Getnö Lake Åsnen Resort Kl. 14-16
Ad Metam Storytelling på Getnö Kl. 15-16
Norraryds Camping Kl. 16-18
Ljushuset i Urshult Kl. 10 – 17

Onsdagen den 28 september

Barnens Trädgård / Farmors Gårdsbod Kl. 08.15-10
Grimslövs Wärdshus Kl. 8-10
Ranch 52 Kl. 10-12
Tingsryd Resort Kl. 12-14 samt under hela dagen
Urshult Camping Kl. 14-16 samt 16-18
Ljusadal Handaflit och Ögonfröjd Kl. 14-16 samt 16-18
Ljushuset i Urshult Kl 10-17

Torsdagen den 29 september

Wederslöf Byggnadsvård Kl. 14-16

Besök under valfria dagar!

Mötesplats Häradsbäck Alla dagar under ordinarie öppettider
Kurrebo Fredag – söndag 10.00 – 20.00

Shape Created with Sketch.
Herrgård de luxe

På Herrgård de luxe – eller Osaby säteri som det även kallas träffar du Nils med familj. Här kan du bo i  vandrarhemmet i den nyrenoverade Kuskbostaden från 1805 eller i ett par hotellrum inne i herrgården.
Mat med fokus på ekologiska och närproducerade råvaror. Herrgårdskondis med egna bakverk. Olika evenemang och musikevent arrangeras året om. Nils tar er med på rundvandring på säteriet kl 10 samt kl 11.

Besök Herrgård de luxe den 21 september kl 10-12

Läs mer om Herrgård de luxe

Shape Created with Sketch.
Huseby Bruk

Huseby är Åsnens största besöksmål. Här förenas kultur, historia och natur i en spännande blandning. För att krydda det lite extra så inkluderar man även en och annan skandal! 

Sofie med personal välkomnar dig till en runda på bruket och visar Husebys stora utbud. Området är stort så här behöver du vara på plats vid den gamla smedjan vid 10-snåret (eller vid 12) för att kunna följa med runt på området!

Besök Huseby Bruk den 21 september kl 10-12 eller 12-14

Läs mer om Huseby Bruk

Shape Created with Sketch.
Grimslövs Wärdshus

Grimslövs Wärdshus erbjuder boende i rum samt i ett Gårdsshus. Serverar lunch måndag till fredag. Passa på att äta lunch här på din tur och träffa Ingela med personal!

Besök Grimslövs Wärdshus den 21 september kl 12-14 eller den 28 september kl 8-10.

Läs mer om Grimslövs Wärdshus

Shape Created with Sketch.
Getnö Lake Åsnen Resort

Getnö erbjuder boende i stugor eller på sin stora naturcamping. Inte minst erbjuder man olika guidade upplevelser, fiskgjusesafari. Guidade båtturer i nationalparken och fiskeguidning är några exempel. Sommarcafé och pubaftnar är annat du kan uppleva här. Du möter Ingrid kl 14 som bjuder på en rundtur på området och berättar om verksamheten. Efter en fika startar Vibeke Hylten-Cavallius från Ad Metam Storytelling en berättarvandring!

Besök Getnö Lake Åsnen Resort den 21 september kl 14-16. Ca kl 15, efter fikat, tar Vibeke med er på en berättarvandring.

Läs mer om Getnö Lake Åsnen Resort

Shape Created with Sketch.
Berättarvandring med Vibeke på Getnö

Välkomna på berättarvandring tillsammans med Saga, som är berättandets asynja i den nordiska mytologin. Vi vandrar på lättillgängliga gångstigar förbi offerlunden där guden Tors mäktiga ek står. Sen går vi ner längs med Åsnens strandkant några hundra meter. Var det möjligtvis här som Oden hittade Ask och Embla? Kanske lurar Åsnens krokodil i vassen? Vi går till asynjan Frejas eget träd och vem som har bott i det trädet avslöjas först när vi står där. Men så mycket är säkert att det finns flera spår av folktrons väsen på Getnö.

Besök Vibeke Hyltén-Cavallius, Ad Metam Storytelling den 21 september kl 15.00 på Getnö

Samling vid Fågeltavlan vid ladugården, vi går en km i  ca 45 min. 

Läs mer om Ad Metam Storytelling

Shape Created with Sketch.
Norraryds Camping

Norraryds Camping erbjuder boende i stugor och camping vid Hönshyltefjordens strand. Här träffar du Emese som brinner för äventyr och som parallellt med campingen erbjuder ett brett utbud av guidade aktiviteter.  Kajakpaddling i nationalparken, forspaddling och femkamp på campingen är några exempel. Under ditt besök denna dag får du även möjlighet att testa bågskytte!

Besök Norraryds camping den 21 september kl 16-18.

Läs mer om Norraryds camping

Shape Created with Sketch.
Barnens Trädgård / Farmors Gårdsbod

Emilia hälsar er välkomna till Barnens Trädgård och Farmors Gårdsbod i Grimslöv med mat, odling och hantverk! Här får ni möjlighet att ta en tur i trädgården, uppleva utbudet i Gårdsboden som erbjuder såväl eget sortiment som produkter från andra lokala producenter. Den här dagen bjuder Emilia dessutom på ett smakprov av deras prisbelönta glass!

Besök Barnens Trädgård och Farmors Gårdsbod den 28 september kl 08.15-10.

Läs mer om Barnens Trädgård, gårdsboden och Chokladerian

Shape Created with Sketch.
Ranch 52

Välkomna till Melanie och Ranch 52 som bl.a.erbjuder guidade ridturer vid Åsnen och även ridsemestrar.

”Jag vill först visa vår gård med möjligheter för uthyrning, lektioner, clinics osv. I anslutning till det kan vi ta en liten sväng på hästryggen i skogen eller så kan ni följa med till fots med en åsna eller ponny (om man vill).

OBS: begränsat antal platser för ridning, föranmälan krävs (man måste var ridvan minst i skritt och trav, även om vi bara kommer att skritta, maxvikt är 85 kg). Alla andra är välkomna att följa med på promenaden och ser våra härliga skogsvägar.”

Besök Ranch 52 den 28 september kl 10-12. 

Du behöver vara på plats kl. 10 och vill du rida måste du meddela Melanie på 072-2 1977 49 eller melanie@ranch52.se

Läs mer om Ranch 52

Shape Created with Sketch.
Tingsryd Resort

Välkomna att besöka Tingsryd Resort, en fyrstjärnig familjecamping. Brett utbud av camping och olika stugor och villavagnar. Aktiviteter för hela familjen. Öppet hela dagen så man kan titta förbi när det passar. Vill man passa på att äta lunch är restaurangen öppen 11-14. Jan-Olof med team hälsar er välkomna.

Besök Tingsryd Resort den 28 september kl 12-14, eller vid annat tillfälle under dagen.

Läs mer om Tingsryd Resort

Shape Created with Sketch.
Urshult Camping

Urshult camping är idag en idyll vid Åsnen och erbjuder boende på campingen, i stugor och i sitt glampingtält. 

”Vi på Urshult Camping bjuder på kaffe och glass på vår terrass. Vi kommer också göra en liten rundvandring på området där vi visar upp våra faciliteter. För dom som önskar ta en liten paddeltur på sjön går det bra att låna en kanot.” I slutet av september är Glampingtältet nedmonterat för vintervila – det kan man besöka till våren igen!

Martin och Eva hälsar er varmt välkomna!

Besök Urshult camping den 28 september kl 14-16 eller 16-18.

Läs mer om Urshult Camping

Shape Created with Sketch.
Ljusadal Handflit och Ögonfröjd

Lilian hälsar er välkomna till sin visningsträdgård som nu är i höstskrud samt den nya hantverksbutiken! Butiken erbjuder produkter från egen tillverkning men även från andra hantverkare. Den här dagen bjuder Lilian på provsmakning av produkter från egen odling samt fika med dopp! 

Hör gärna av dig i förväg så blir det enklare att planera fika hälsar Lilian: 070 647 71 96 eller handaflit@hotmail.com

Besök Handflit och Ögonfröjd den 28 september kl 14-16 eller 16-18.

 

Läs mer om Ljusadal Handflit och Ögonfröjd

Shape Created with Sketch.
Wederslöv Byggnadsvård

Wederslöf Byggnadsvård är en unik butik som säljer såväl material som inredning. Och inte minst kunskap! Experter på renovering av äldre hus och erbjuder konsultationer om hur du genomför en hållbar och miljövänlig renovering som tar tillvara husets kulturvärden. Välkomna till Stefan med familj!

Besök Wederslöv Byggnadsvård den 29 september kl 14-16.

Läs mer om Wederslöf Byggnadsvård

Shape Created with Sketch.
Ljushuset

Ljushuset i Urshult välkomna alla att besöka butiken och, om det inte är kunder för stunden, även se ljusfabriken! Här har många av destinationens gäster och bofasta köpt ljus till sig själv och som presenter. Urshultljuset är en klassiker men här hittar man även det fina Åsnenljuset! Karin och Carina hälsar er alla välkomna!

Besök Ljushuset  den 21 eller 28 september under deras ordinarie öppettider 10-17.

Läs mer om Ljushuset

Shape Created with Sketch.
Mötesplats Häradsbäck

På Mötesplats Häradsbäck finns flera olika verksamheter och tjänster som skapar en känsla av ”allt finns”. En mysig Handelsbod med många lokalt producerade varor och försäljning av gasol i lösvikt, Café Linnéa & restaurang med fika och hemlagad mat samt fullständiga rättigheter och bageri. En aktivitetspark som passar såväl stora som små. Aktivitetshall med golf- och skjutsimulator, VR, shuffleboard, biljard och mycket mera. Ställplats med fullständig service med möjligheter att ladda bilen helt gratis vid vår egen laddstolpe. Välkommen!

Besök Mötesplats Häradsbäck alla dagar under ordinarie öppettider. För bästa upplevelse stäm träff med Mette på 070-320 35 45, enklast på sms, eller mejl mette.adolfsson@haradsback.se

Träffa Mette på Mötesplats Häradsbäck

Shape Created with Sketch.
Kurrebo

Välkommen till Kurrebo och upplev hur denna välkända plats har fått nytt liv! ”Vi välkomnar gäster från onsdag till söndag med fika samt våra vegetariska bufféer! Njut av ett urval av hemlagade hälsosamma måltider till ett bra pris samtidigt som ni njuter av utsikten över sjön Åsnen. Vi hyr även ut Bed & Breakfast-rum, har en konstgalleri och gårdsbutik med ett stort utbud av ekologiska fruktträd, vår prisvinnande äppeljuice och frukt och grönsaker efter säsong.” Kurrebo bjuder på lunch eller middag om du önskar – berätta från vilket företag du kommer!

Besök Kurrebo fredag – söndag kl 10 – 20

Läs mer om Kurrebo