Tillgänglighetsredogörelse för visitasnen.se

Destination Småland står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda visitasnen.se. Här beskriver vi hur visitasnen.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem. I arbetet med att ta fram vår webbplats har vi ställt höga krav på att utformningen och funktionerna ska uppfylla tillgänglighetskraven. Vi kommer att fortsätta arbetet med att säkerställa att vår webbplats är så tillgänglig som möjligt.

 

Hur tillgänglig är webbplatsen?

 

Vi har tillgänglighetsanpassat webbplatsen efter WCAG 2.1 nivå AA. Vi är medvetna om att det kan finnas delar av webbplatsen som inte är helt tillgängliga.

 

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

 

Den här webbplatsen är inte helt förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan.

 

Innehåll som inte är tillgängligt

 

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

 

Dokument

 

Det kan finnas pdf-dokument på webbplatsen som inte är korrekt gjorda (taggade) för att fungera med uppläsande hjälpmedel. Det kan också finnas pdf-dokument där läsordning och tabbordning är felaktig. I en del pdf-dokument kan bilder och annan grafik sakna (eller ha felaktiga) textalternativ.

 

Videos

 

Det kan finnas videos på webbplatsen som saknar textning.

 

Konstaterade brister

 

Konstrasten för länkar i huvudmenyn kan vara för låg.

 

Text på bilder

 

Text på bilder kan vara svår att läsa.

 

Hör av dig till oss om du hittar brister

 

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Kontakta oss om du hittar brister som hindrar dig från att ta del av vår webbplats eller om du upplever att vi inte uppfyller lagen. Det är viktig information som vi använder i vårt tillgänglighetsarbete.

 

Kontakta oss via e-post:
info@destinationsmaland.se

 

Du kan också kontakta oss per post:

AB Destination Småland
Kungsgatan 6B,
352 33 Växjö

 

Kontakta tillsynsmyndigheten om du inte är nöjd

 

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi uppfyller kraven på tillgänglighet kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

 

Kontakta Myndigheten för digital förvaltning, www.digg.se.

 

Hur vi testat webbplatsen

 

Reklam- och webbyrån GoBrave Reklam och Kommunikation AB har gjort en oberoende granskning av visitasnen.se och gjort anpassningar enligt WCAG 2.1 nivå AA.

 

Vi har även gjort en självskattning (intern testning) av visitasnen.se. Senaste bedömningen gjordes i 30 september 2024.