Cykling i Åsnenområdet

Att cykla längs Åsnens stränder är en svårslagen upplevelse. Med cykeln möter du färger, dofter och smaker som alltid kommer att finnas med dig när du tänker tillbaka på Åsnen. Här får du tips på trevliga utflykter. Naturguideboken ÅSNEN Natur och nationalpark – din guide till unika upplevelser innehåller ytterligare tips på cykelleder av olika längd och svårighet.

Staycation i Åsnens insjöskärgård

Upplev den svenska sommarnaturen vid Åsnens nationalpark. 1000 öar, 700 km strandkant och 100-tals aktiviteter. 
Starka naturupplevelser kombineras med bad, motion och frisk luft. Rulla längs den nedlagda banvallen, trampa vidare på en stilla skogsväg och gör ett stopp i Åsnens nationalpark. Genom Åsnen sträcker sig flera cykelleder och vägar som bara väntar på dig, flera av dem markerade med skyltar. Gör ett stopp för glass i ett café eller ett dopp i sjön vid någon av alla badplatser. Detta är naturen – på riktigt!
 
 

Låt dig inspireras!

Smidig cykeluthyrning med RentBike.se

Hyr en cykel hos RentBike.se med flexibla och smidiga upphämtnings- och avhämtningslösningar i Åsnenområdet. Välj mellan elcyklar, mountainbikes, barncyklar och traditionella damcyklar, samt olika tillval som cykelvagn och cykelväskor. Cykelhjälm ingår i hyran. Enklare blir det inte!

Läs mer & boka cykel

Förslag på cykelturer