Nära-vatten-upplevelser

I Åsnen väntar en tyst insjöskärgård med en sagolik övärld, spännande vikar och ensliga stränder, redo att upptäckas. Storlommens rop över nattliga vatten, fiskgjusen som vakar från sitt rede i tallens topp och gamla stenar som viskar om svunna tider. Här finns ro och här finns äventyr!

Bada

Ett dopp i sjön en varm sommardag är både skönt och roligt. Med över 700 km strandlinje finns det gott om badplatser att välja på i Åsnen! Här finns allt från långgrunda stränder till badplatser med vacker utsikt över Åsnens övärld. Vilken blir din nya favorit?

 

Hur är badplatserna och badvattnets kvalitet? Via Havs- och vattenmyndigheten får du uppdaterad information,

Badplatser

Rast och lägerplatser runt sjön för den som är på tur

Åsnenområdet är en uppskattad och populär naturdestination för många! Vi är måna om att området  utvecklas på ett respektfullt och hållbart sätt. Det vill säga att vi alla tillsammans bidrar till att området kan upplevas av våra barn och att den unika naturen spirar istället för att slitas! 

Vad kan man som besökare bidra med? En hel del faktiskt! På denna sida hittar du bland annat en karta som visar var du kan övernatta eller rasta runt sjön, och vilken service du kan förvänta dig på respektive plats.

Läs mer om de olika platserna här