Unika upplevelser med guidade turer

Oavsett vilken av alla guidade turer du väljer, kan du känna dig trygg med att du möter en kunnig och erfaren guide som brinner för sitt tema. Med stor kunskap om Åsnenområdet tar de dig med på oförglömliga upplevelser och platser du kanske annars inte hade sett, hela tiden med största respekt för råvaran: naturen och djuren i den. Hur många kan säga att de varit på fiskgjusesafari och sett en av Åsnens ståtligaste fåglar, utan att ha stört den känsliga arten? Här kan du välja bland flera olika guidade turer – allt från fågelskådning och fiske till cykling, kajaking och turer på hästryggen. Här får du naturen på riktigt.

 

Ad metam storytelling - Berättarvandringar

Upptäck Åsnens skrönor och mystiska väsen tillsammans med Vibeke Hyltén-Cavallius. Vibeke har berättarvandringar på olika platser runt Åsnen som Trollberget, Bjurkärr och Getnö. Vissa berättarvandringar vänder sig speciellt till barn!

Ad Metam Storytelling

Aktivteter på Norraryds camping

Hos Emese kan du boka guidade cykelturer och guidade kajakturer i Åsnen. Här kan du även passa på att boka en kajakkurs för att fräscha upp dina kunskaper eller få nya erfarenheter. Det finns även möjlighet att hyra kajak för en egen tur.

Norraryds camping

Åsnenguiderna på Getnö Lake Åsnen Resort

På Getnö kan du boka Guidade Båtturer i Åsnens nationalpark och Fiskgjusesafari. Här hittar även fiskaren ett varierat utbud av guidade turer, nattfiske på gös och gäddsafari är ett par exempel. Andra exempel är guidad svamptur eller guidad kajaktur i Åsnen. Vill du färdas på egen hand kan kombinationsturen med cykel och kajak vara kul!

Getnö Lake Åsnen Resort

Ridning hos Ranch 52

Melanie på Ranch52 erbjuder guidade ridturer för både nybörjare och mer erfarna ryttare i härlig Småländsk miljö. På Ranch 52 rider du på trygga hästar i bekväma sadlar. Melanie har lång erfarenhet inom ridsport och är även utbildad hästterapeut. Här kan du även boka ridsemester med boende samt fiskepaket

Ranch 52

Huseby Bruk förenar natur och kultur

Huseby Bruk bjuder på härlig herrgårdsmiljö med historien från ett järnbruk. Här erbjuds guidade visningar av slottet – vill man ha lite extra lyx lägger man till Afternoon tea eller en Kungamiddag! Stort utbud av olika aktiviteter hela året.

Huseby Bruk

Småland Sportfiske

Småland Sportfiske erbjuder fiskeguidning i olika typer av vatten och med olika tekniker som t.ex. spinnfiske, vertikalfiske mm. Max 2 gäster per guidebåt och på turerna ingår lunch.

Småland Sportfiske

Shape Created with Sketch.
Åsnen Fiskeguide

Morgan Petersson erbjuder guidade fisketurer på Åsnen. Turerna utgår från Ulvö och Morgan är åttonde generationens fiskare och delar med sig av släktens samlade kunskap om fiske i Åsnen. 4-timmars turer inklusive all utrustning. Bokning direkt via hans hemsida.

Åsnen Fiskeguide

Certifierade naturguider

Åsnenområdet i södra Småland var först ut med att certifiera naturguider genom Naturturismföretagen. Fem guider mottog sin certifiering – en kvalitetssäkring som försäkrar att guiden har hög kompetens när det kommer till värdskap, säkerhet och hållbara naturupplevelser. Certifieringen är också en garanti att guiden kan hantverket, att guida.

 

Tre av de certifierade naturguiderna är verksamma i Åsnenområdet:

Utflykter och guidade turer (9)