Cykeltur i Äppelriket

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Cykelturen tar dig genom gamla odlingslandskap med vackra fruktträd som lyser i rosa på våren. Turen är 8 km och går på asfalterade mindre vägar. Leden, som är skyltad i korsningar, tar dig förbi gamla kulturminnen, fruktodlingar, lokalproducerad mat och dryck samt fika- eller lunchstopp vid Åsnens strand.

 

Få rutten till cykelturen direkt i din telefon – så här gör du!

Ladda ner GPX-fil till Cykeltur i Äppelriket

 

Shape Created with Sketch.
Lunnabacken - utsiktsplats

Här har man en betagande utsikt över delar av Åsnens ö-värld. Utsikten från Lunnabacken är en av Åsnens Must-see! Hembygdsgården arrangerar olika aktiviteter och här kan man uppleva ett riktigt traditionellt midsommarfirande.

Shape Created with Sketch.
Kurrebo

Kurrebo är en färgsprakande plats med odlingar och en betagande utsikt över Åsnens ö-värld. Här erbjuds bla café och vegetarisk restaurang, utställningar, butik med växter, lokalproducerade produkter och konst. Boende erbjuds i vandrarhem och B&B.

Kurrebo

Shape Created with Sketch.
Kärrasand

Njut av en fika eller mat vid Åsnens strand. På Kärrasand erbjuds fika, glass med mera. Härligt läge med badplats intill! 

Kärrasand café och camping

Shape Created with Sketch.
Väderkvarnen i Segersnäs

Väderkvarnen byggdes på 1890-talet, men revs sönder i julstormen 1902. Den sattes i stånd på nytt 1958 och har restaurerats 1987. Invid kvarnen finns en välbevarad hällkista, en gravform som användes för mer än 2000 år sedan. I närheten finns också en förmodad ättestupa.

Shape Created with Sketch.
Hwems gamla kyrkplats

Här låg en gång de första kyrkorna eller kyrkan i Urshult, som då benämndes Hwam. En rest sten minner om den äldsta kyrkogården samt en klockstapel, ett stenaltare och ett stenkors finns idag på platsen

Shape Created with Sketch.
Wemboö Gårdsbutik

Wemboö Gårdsbutik erbjuder heminredning, fotokonst och trädgårdsprylar i en charmig miljö! 
Besök deras facebook-sida för aktuella öppettider.

Wemboö Gårdsbutik

Shape Created with Sketch.
Malva Gård

Odlar, tillverkar och säljer! Must, smuttis, marmelader, presentförpackningar och Mustprovar-kit. Hos Malva kan du även köpa ”Singelmust” dvs must som baseras bara på en äppelsort. Prisbelönta och KRAV-certifieriade! För mer info och öppettider besök deras hemsida.

 

Malva Gård

Shape Created with Sketch.
Hilmas Must

Här köper du äppelmust producerad av gårdens egen obesprutade odling. Självbetjäning. För mer info och öppettider besök deras Fb-sida

Hilmas Äppelmust

Shape Created with Sketch.
Klasamåla Gårdsmusteri

Hos Klasamåla Gårdsmusteri brinner man för odling och här kan du bla köpa ”Mamma Millas äppelmust”. När trädgården bjuder på överflöd finns även blommor och grönsaker till salu i gårdsbutiken.

För aktuella öppettider, besök deras Fb-sida

Härodlat Klasamåla

Fika eller picknick sätter pricken över i:et

Ta med fika eller lunch till naturen eller besök ett café på vägen! Kolla öppettiderna lite extra under höst, vinter och vår – de kan variera. Många öppnar upp till påsken, andra i maj. Under våren är det vanligt med helgöppet för att senare utökas till alla dagar. 

Shape Created with Sketch.
Amy´s Café

Amy´s Café ligger vid Åsnens strand på Sirkön. Hembakat, smörgåsar, smulpajer, ostkaka och mer därtill. I en Amy´s gårdbod ca 300 meter norr om caféet är det alltid öppet med självbetjäning. Säsongspremiär 2 april.

Amy´s Café

Shape Created with Sketch.
Urshult Camping med café

I caféet hos Urshult Camping kan du köpa kaffe, smörgåsar, drickor, glass och godis mm. Här kan du även ta ett svalkande dopp, sandstrand och badbrygga finns, innan du ger dig vidare norrut.

Urshult Camping med Café

Shape Created with Sketch.
Café Sorores

Hembakat och inslag av tyska specialiteer som lauge och Schwarzwälder glutenfritt hos Café Sorores i centrala Urshult

Sorores Café