Oväntade stopp

Shape Created with Sketch. Visa på karta

Runt Åsnen finns det flera överraskningar längs med vägen. Gör en avstickare från er rutt och upptäck ett oväntat smultronställe. Gårdshandla i en öppen bod längst vägkanten, besök ett annorlunda porslinsmuseum eller inhandla äppelmust vid ett vägskäl. 

Shape Created with Sketch.
Ålshults Handelsbod & Kulturkafé

Mysiga och familjära Ålshults Handelsbod och Kulturkafé passar perfekt för en fika eller en lunch. Ta en paus i cyklandet och få extra energi i benen innan avfärd. Av omtanke är all servering just nu utomhus och borden är glest placerade.

Ålshults Handelsbod

Shape Created with Sketch.
Amys´s lilla bod

Kakor, kakor och ännu mer kakor. Populära Amy´s Kafé ligger vid Åsnens strand på Sirkön. Hembakat, smörgåsar, smulpajer, ostkaka och mer därtill. Ett stenkast norr om cafét ligger Amy´s lilla bod. Här är det alltid öppet med självbetjäning. Gör ett stopp för att köpa med dig hembakta kakor och egengjord marmelad. 

Amy's Café

Shape Created with Sketch.
Malva gård

Malva gård odlar, tillverkar och säljer! Must, smoothies, marmelader, presentförpackningar och Mustprovar-kit. Här kan du även köpa ”Singelmust” dvs must som baseras bara på en äppelsort. Prisbelönta och KRAV-certifieriade. It´s a must!

Malva Gård

Shape Created with Sketch.
Vrankunge gårdsbod

Vrankunge Trädgård är ett litet familjeföretag som odlar blommor och ekologiska grönsaker och bär. I gårdsboden kan du köpa med dig de närproducerade varorna hem. Är du fikasugen finns det en kaffeservering som erbjuder allt från varma drycker, hembakta våfflor och glass. 

Vrankunge Trädgård och Café

Shape Created with Sketch.
Familjen Stjärnkrans Handelsbod

Jordnära och närodlade råvaror från lokala producenter samt gårdens egen honung och senap. Ett stenkast från Nationalparken Åsnens ingång vid Trollberget. Fyll picknickkorgen med härligt goda närproducerade delikatesser. Här finns mathantverk till både små fika stunder och mer matiga grilläventyr eller enkla kaffepauser med glass. Under sommarsäsongen serveras både matvåfflor, dessertvåfflor och glass från food truck i trädgården. Även take-away kaffe och te erbjuds. Öppet alla dagar 8:00-21:00, självbetjäning med Swish och kontanter.

Stjärnkrans Handelsbod

Fler tips