Åsnen på riktigt

Du möts av vyer som får dig att tappa andan, upplevelser som får dig att hämta andan och får med dig minnen för livet. Åsnenområdet, i södra Småland, finns där för stora som små, vänner, hela familjen och när du bara vill vara själv. När du vill ha en fartfylld aktivitet, bara vara och äta god mat eller meta vid en bryggkant. Oavsett vad så vet vi att Åsnen kommer att skapa ett lugn, en paus från vardagen och en förundran över naturen.

Vandra, cykla, bada, paddla, meta, fika, gårdshandla, grilla, bo, äta, besöka Åsnens Nationalpark eller bara vara i nuet. Välkommen till Åsnen – naturen på riktigt.

Ett äventyr och kanske något du aldrig testat?

Packa ner badkläderna och bekväma skor. Runt Åsnen finns massor att göra med familj och vänner. Upptäck barnens favorit Trollberget, ta er runt på cykel och spana efter några av Åsnens Big Five och bada på någon av våra 11 fina badplatser. Fiska middagen eller plocka upp en picknickkorg på vägen. Vi lovar att Åsnen kan få dig att testa något du tidigare aldrig trott.

Gör det till en helhetsupplevelse

Runt Åsnen finns flera mysiga boenden. Från campingar och stugor till BnB och hotell med stadens puls i Växjö. När du varit ute i naturen en hel dag behövs båda fikastopp och kanske en riktig måltid. Då finns flera alternativ på caféer, butiker och restauranger som bjuder till att uppleva hela Åsnen – på riktigt.

Cykla, paddla, vandra och upplev – på riktigt

Att ta sig längs Åsnens strandkant och slingrande vägar är en svårslagen upplevelse både på cykel och till fots. Kanske med din hund? Här finns skyltade cykelleder, vägar och vandringsleder som väntar på dig. Du kan hyra allt du behöver på plats – från kajak och kanot till cyklar och fiskespönBoka en guidad aktivitet för att maxa din upplevelse, trygga och erfarna guider ser till att du får ut det bästa! 

Bästa tipsen från lokalkändisarna

De som vet vad Åsnen verkligen har att erbjuda är de som verkar här varje dag. Vi har frågat Nils med familj på Osaby säteri, Sofie på Huseby Bruk, Therese & Tobias Stjärnkrans som driver en egen handelsbod, Emese med sina kajakturer, Martin & Eva som brinner för glamping, och Ingrid på Getnö Lake Åsnen Resort om deras bästa tips och favoritplatser. Dessutom berättar de om sina verksamheter och allt som händer runt Åsnen varje dag!

Fler tips