"Photospots" i Åsnenområdet

Shape Created with Sketch. Visa på karta

I Åsnenområdet skapar du minnen minnen för livet. Föreviga de med din kamera. 

Åsnen är en naturdestination värd att upplevas – och fotas! Här är möjligheterna för en fantastik bild oändliga. Du hittar unika platser och föremål som inte finns på något annat ställe i världen, vackra utsikter med panoramavy och spännande djur- och växtliv. Om du har kameran redo kanske du kan få en bild på någon av Åsnens Big Five… Här har vi listat ett antal ”photospots” som är värda att besöka. 

 

 

Nationalparksentréerna

Entréerna är som portar till nationalparken med sköna rastplatser i harmonisk design. Väderskydden i trä som finns vid entréerna Sunnabro och Trollberget är en ikonisk bild för Nationalparken och för destinationen. Den karakteristiska formen är ett kännetecken för Åsnen och måste finnas med i bildarkivet efter ditt besök. 

 

 

Åsnens nationalpark

Shape Created with Sketch.
Trollberget

Trollberget är barnfamiljens favorit, men för den äventyrliga fotointresserade är detta en annorlunda ”photospot”. Trollberget är en spännande och magisk plats med stora jättestenblock som bildar skrevor och en liten gång. Här kan det kan bli en och annan hoppbild…

Shape Created with Sketch.
Karolinerekarna i Bjurkärr

I Bjurkärr är det inte bara bokarna som har stjärnstatus. Här finns de berömda Karolinerekarna! De sticker verkligen ut med sina raka och höga stammar, man får känslan av att de når till himlen. Historien säger att de härstammar från Karl XII:s soldater, karolinerna. De ska ha burit med sig ekollon i fickorna och tagit dem med sig till bl.a. Småland på 1700-talet. Karolinerekar ser man på flera platser i området. Just den här ligger vid den gula vandringsslingan. Gör en avstickare hit för ett foto! 

Shape Created with Sketch.
Lunnabackens utsiktsplats

Toppen av Lunnabacken dukar bokstavligt upp Åsnens övärld framför dina fötter. Panoramat av fjordar, holmar och öppet vatten är dessutom inramat av fruktträd och ängsblommor. Den betagande utsikten från Lunnabacken är en av Åsnens Must-see!

Shape Created with Sketch.
Famntaget i Bjurkärr

Bjurkärr är Åsnens lunga, här hittar du Sveriges värdefullaste ädellövskog. Denna vackra lövsal gnistrar grönt på våren och sommaren. I Bjurkärr leder den orangea vandringsslingan dig förbi naturens Famntag. Platsens namn är lätt att förstå. Det vackra bokträdet breder ut sina grenar och omfamnar den stiliga tallen. 

Shape Created with Sketch.
Bron i Blidingsholm

Den cirka 70 meter långa stenvalvsbron i Blidingsholm sträcker sig över Mörrumsån. Bron har åtta valv och räknas till en av länets längsta och vackraste stenbroar. En perfekt plats för ett foto! 

Shape Created with Sketch.
Dolda fallet

Här hör du vattnet innan du ser det, där av namnet dolda fallet. Svalka fötterna efter promenaden och slappna av på de solvarma stenarna. Ett bra ställe för en paus och att fota. 

Shape Created with Sketch.
Svängbron vid Ulvö

Ett stycke kulturhistoria och ett minne från tidig industrialism. Idag en del av Banvallsleden och en perfekt plats för ett foto eller två.  

Shape Created with Sketch.
Blodberget

Blicka ut över Skatelövsfjorden, utsikten är storslagen och gör sig bra som fotoplats. Enligt sägnen om Blända har berget ett blodigt förflutet som du kan läsa mer om i sagoskåpet vid bergets fot.