Barnens favoriter

Trollberget är ett omtyckt utflyktsmål för barnfamiljer. Utforska klipporna där trollen bor! Fortsätt sedan familjeäventyret med att upptäcka Åsnen på två hjul. Cykla på en trygg bilfri cykelled i sjönära miljö. Eller prova på att meta i fiskeparadiset Åsnen. Kom ihåg att ta en god fikapaus mellan alla roliga aktiviteter. 

Trollberget

Trollberget är en spännande plats med stora jättestenblock som bildar skrevor och en liten gång. Det blir som en hinderbana i naturen att hoppa runt bland stenarna, men det gäller såklart att vara försiktig! Längst in i Trollbergets gång sägs det finnas en dörr som leder till trollens skattkammare. Än har ingen hittat denna dörr, men om man kollar riktigt noga kan man ibland se att något skimrar bland stenarna…

 

Skogsslingan 

Efter ett besök vid Trollberget kan ni vandra den 2,5 kilometer långa Skogsslingan. Promenaden passerar fem skogsriken med olika träslag, ljud, fåglar och växter. Vid varje skifte av skog finns skyltar om varje skogsrike som presenterar hur miljöernas djur, fåglar och växter samverkar där. 

Nationalparksentrén Trollberget

Trollbergets entré är en perfekt plats för en fikapaus. Här finns ett härligt trädäck som passar utmärkt för att packa upp picnick-korgen på. Samtidigt får ni en härlig utsikt över Åsnens vatten och övärld.

 

Glöm inte att ta med kikaren! Du kanske får syn på djur som storlom, fiskgjuse och havsörn som finns i området. 

Fler favoriter