Praktiska tips när du hyr din elcykel!

Hur länge räcker ett batteri? 

Ja det är kanske den svåraste frågan – det beror helt enkelt på hur mycket du använder dina egna ben och hur mycket stöd du väljer att ta av batteriet. Det finns 5 olika ellägen så du kan välja hur mycket hjälp du vill ha till de 7-växlade elcyklarna. Planerar du att cykla lite längre så passa på att äta lunch eller fika på vägen och be att få ladda ditt batteri samtidigt. Var beredd på att det kan kosta en liten slant.

 

Hjälm på barnen (och gärna även på vuxna)!

I Sverige är det lag på att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Hyr du en barncykel ingår hjälm! Men varför sluta vid 15 – var rädd om dig oavsett ålder och hyr en hjälm tillsamman med cykeln!

 

Vägar och cykelleder!

Elcyklarna är utrustade med ”vanliga” däck och lämpar sig för både asfalt och grusväg. Om någon väg skulle vara lagad med lite grövre makadam eller grov singel kan det vara lämpligt att stiga av och leda förbi för att inte riskera punktering. Vid Åsnen finns flera bilfria cykelleder som kan vara trygga val när man cyklar med barn i sällskap. Vid presentationen av varje plats, där du kan hyra din cykel, finns också tips på cykelturer och besöksmål i närområdet. Tänk på att en många vägar är smala och där samsas husbilar, cyklar, bilar, motorcyklar med varandra, detta är extra viktigt om du cyklar i sällskap med barn.

 

Hur fort cyklar man?

Är din plan att koppla av och njuta av omgivningarna och prata med ditt sällskap kan man räkna med ca 15 km per timme. En hastighet som är angiven när man cyklar utan batterihjälp! 

 

Hur gör jag om jag får punka?

Du som hyr en elcykel har möjlighet att få hjälp om du skulle få punka eller annan typ av driftstopp. Du får ett telefonnummer på bokningsbekräftelsen, dit du kan vända dig. 

 

Vad kostar det?

Priserna varierar beroende på vilken typ av cykel du bokar. Dessa presenteras vid de olika platserna där du kan hyra. Du betalar med kort i samband med bokningen.  Exklusivt för dig som bokar en elcykel vid Åsnen i sommar är att du får köpa naturguideboken ” ÅSNEN – Natur och nationalpark” för halva priset! Här hittar du spännande guldkorn att besöka tillsammans med din cykel!

 

Hur bokar jag?

Klicka på bokningsknappen nedan så kommer du till bokningen. Här väljer du var du vill hämta och lämna din elcykel. Du får upp en lista med möjliga utlämningsplatser och där se du även hur många cyklar som finns tillgängliga den dagen du vill boka. Vill du ha cykelhjälm kan du boka till det. För barncyklar ingår alltid hjälm! Efter att du gjort dina val kommer du vidare till betalning som sker via kortbetalning. Efter genomförd bokning och betalning kommer en bekräftelse till din mailadress som du angivit. 

Var uppmärksam på att de olika utlämningsställena kan ha olika öppettider och du måste lämna tillbaka cykeln inom angivna öppettider.

 

Hur avbokar jag, och vad kostar det?

Om du fått oväntade förhinder och behöver avboka din reservation så måste avbokningen ske senast 48 timmar före bokad tid. Vid avbokning tillkommer en avgift på 70kr /objekt (cykel) och 5% av den totala ordersumman. För avbokning, följ länken i orderbekräftelsemail eller kontakta oss på info@rentbike.se eller +46 73-5536158.

 

Om cykeln skadas!

Efter att du tagit emot din cykel är det ditt ansvar att ta hand om den. Du får med dig lås och parkerar du cykeln ska du alltid låsa den. Det är ditt ansvar att den lämnas i samma skick som när du hämtade ut den. Om den blivit smutsig så finns det möjlighet att tvätta av den på alla platser som erbjuder ut- och återlämning. Skulle något trots allt hända med cykeln är det din privata hemförsäkring som får engageras.

Klicka här för att boka din elcykel!