Fjordrundan

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Fjordrundan är en skyltad cykelrunda som går runt Skatelövsfjorden i norra delen av Åsnenområdet. Turen är ca 32 km och är skyltad i korsningar. Skyltarna visar dig runt, och även en extra tur inom Grimslövs by. Går utmed mindre asfalterade vägar i omväxlande miljöer. En kortare sträcka går på grusväg.

 

Få rutten till cykelturen direkt i din telefon – så här gör du!

Ladda ner GPX-fil till Fjordrundan

Shape Created with Sketch.
Huseby Bruk

Ett anrikt gammalt järnbruk som idag erbjuder unik miljö och ett brett utbud av guidningar, utställningar, shopping och mat. Frossa loss i natur och kultur!

Elisabeths Trädgård Restaurang & Café på Huseby Bruk erbjuder lokala delikatesser, ofta baserat på det som finns i  köksträdgården för tillfället. Hembakat, mackor, luncher – ät där eller ta med dig! Säsongspremiär vid påsk.

Elisabeths trädgård Restaurang & Café

Shape Created with Sketch.
Husebymaden med fågeltorn

Husebymaden är ett naturreservat och ett av Smålands bästa fågelmarker.  En stig leder till fågeltornet som bjuder på utsikt över fågellivet.

Husebymaden

Shape Created with Sketch.
Sjöby badplats

Här kan du få ett svalkande dopp på din cykeltur! Barnvänligt och tillgång till enkel toa och grillplats. Här finns även ett Fågeltorn som ger en fantastisk utsikt över Åsnen.

Shape Created with Sketch.
Grimslövs Wärdshus

I Grimslöv hittar du Grimslövs Wärdshus som serverar dagens med vällagad husmanskost.

Grimslövs Wärdshus

Shape Created with Sketch.
Farmors Gårdsbod

Farmors Gårdsbod med egenproducerade chokladpraliner, glass med smak av gårdens bär, säsongens bär och grönt samt annat närproducerat att ta med. Öppet året runt.

Farmors Gårdsbod

Shape Created with Sketch.
Torne Lanthandel

I Torne hittar du Torne Lanthandel där du kan proviantera till ryggsäcken. Öppet året runt.

Torne Lanthandel

Shape Created with Sketch.
Vrankunge Trädgård och Café

Vrankunge Trädgård med café och mat ligger utmed vägen, strax efter du passerat bron. Blommor, lokalproducerat och inte minst hembakat, våfflor, matiga mackor och småländskt kokkaffe. Bär och grönt efter säsong.

Vrankunge Trädgård Café

Shape Created with Sketch.
Blodberget, utsiktspunkt

Perfekt plats för en rast och blicka ut över Skatelövsfjorden, utsikten är storslagen. Platsen har ett blodigt förflutet enl sägnerna och här finns även ett Sagoskåp där du kan läsa om sägnen. 

Sagobygden berättar om Blodberget