Semester med hunden!

Shape Created with Sketch. Visa på karta

I Åsnen är alla välkomna, även våra fyrfota familjemedlemmar. Många som erbjuder boende, eller har besöksmål, välkomnar också hundar och Åsnenområdet är perfekt för en aktiv semester tillsammans med familjens fyrfota medlemmar. Ett härligt utbud av vandringar och cykelturer och inte minst möjlighet att ta ett dopp tillsammans utanför de offentliga badplatserna!

Som alltid gäller att hunden ska vara kopplad 1 mars – 20 augusti. I nationalparken råder alltid koppeltvång och för naturreservat kan särskilda regler gälla. 

 

Gå direkt till tips på vandringar

Gå direkt till tips på cykelturer

Toftahult Bed & Breakfast

Till Toftahult är alla familjemedlemmar välkomna oberoende om de har två, fyra eller fler ben, eller fjädrar för den delen. De erbjuder utomordentligt sköna hundsängar, mat- & vattenskålar samt en liten välkomstgodis när den fyrbente vännen checkar in tillsammans med er. Alla stugor är husdjursvänliga och stora strövområden inbjuder till många och långa upptäcktsfärder, både på vidsträckta fält och i djupa skogar. Efter ansträngande aktiviteter är det skönt att svalka pälsen i Åsnen, endast fem minuters promenad bort. 

toftahult.se

Getnö Lake Åsnen Resort

På Getnö-Lake Åsnen Resort är hundar alltid välkomna. I flera av stugorna (8st av 16) och även på campingen är det fritt fram att ha hunden med sig. Det finns flera stora ängar om man vill träna sin hund på apportering. På campingen finns även en speciell ”hunddusch” med ramp upp till en bänk, samt så kallade ”Dog bars” – dricksvattenstationer för hundar.

getnogard.se

Herrgård de luxe

Anrika Osaby säteri, som numera går under namnet Herrgård de luxe, ligger bara 15 kilometer från Växjö centrum. En välbesökt oas för såväl lokalbor som långväga resenärer. Bo på vandrarhemmet med din fyrfota vän och ströva runt i Osaby naturreservat. Det finns flera vackra stigar som passar perfekt för promenader med hund. 

Herrgård de luxe

Huseby Bruk

Hundarna har alltid varit ett viktigt inslag i livet på godset Huseby. Den sista privata ägarfamiljen Stephens hade alltid flera hundar av olika raser – en del till jakt, en del till vakt och alltid några som bodde på Slottet som sällskap. Florence Stephens sista favoritras var den charmiga mopsen. Dessa hade hon många av och dom fick namn som Tuttan, Tuttueliten och Tuttelita. Idag när Huseby är ett besöksmål som skall visa hur livet var på ett Småländskt gods för 100 år sedan, välkomnar man därför naturligtvis även hundar på hela området. Det enda undantaget är Slottet där hunden får vänta utanför.
Entré till området midsommar-14 augusti kostar 125 SEK, övrig tid är det fritt att spatsera på bruket och i park och köksträdgård.

husebybruk.se

Norraryds Camping

Hundar är välkomna till Norraryds Camping och det finns även stugor att hyra där hunden kan vara med. Det finns separerat hundbad i sjön och natursköna strövområden för promenad. 

norrarydscamping.se

Huleviks gästhus

I Huleviks gästhus får man ha husdjur på nedervåningen som är en separat lägenhet. Huset har en stor trädgård där det finns mycket plats att busa på med sin hund. I Gula Villan är det tillåtet med husdjur i hela huset och även här finns det en mycket stor trädgård.

Hulevik erbjuder fina promenadstråk, mycket härlig natur och närhet till sjön där djuren får bada. Husen ligger endast 1,5 km från Trollberget som är en av entréerna till Åsnens nationalpark.

huleviksgasthus.com

Grimslövs Wärdshus

Hundar är välkomna att bo på Grimslövs Wärdshus. Här finns det även en trevlig uteservering där hunden får vara med. Dessutom får den fyrfota familjemedlemmen också följa med in i den lilla matsalen.

grimslovswardshus.com

Horgeboda gård

Horgeboda Gård Stuguthyrning tillåter upp till två hundar i stugan. Huset ligger ensligt och har stora klippta grönytor för lek och lydnadsövningar. Möjlighet finns till hundbad vid tillhörande båtplats/grillplats där stranden är delvis sandad. Här finns goda möjligheter till långa promenader med hund i en miljö som liknar den vid Åsnens nationalpark.

horgeboda.se

Urshult Camping

På Urshult Camping hälsas du och din hund varmt välkomna. Här erbjuds övernattningar för husbilar, husvagnar och tält. Det finns också 7 stugor i varierande storlek där du och din hund kan känna er som hemma. På campingen finns även en liten badstrand där hundar får bada.

Omgivningarna erbjuder trevliga hundpromenader i en naturskön miljö. 20 min med bil från campingen ligger Åsnens nationalpark med fantastiska naturupplevelser.

urshult-camping.se

Kurrebo

På Kurrebo är alla hundar välkomna i de vackra utomhusmiljöerna, för allas trevnad alltid i koppel. På Kurrebo finns såväl café som vegetarisk restaurang och det finns möjlighet att sitta ute och äta. Övernattar du på campingen är dina forfota familjemedlemmar välkomna att spendera natten.

kurrebo.com

Shape Created with Sketch.
Familjen Stjärnkrans Handelsbod

Välkomna till Familjen Stjärnkrans Handelsbod med hunden! Här erbjuds ett noga utvalt sortiment av närodlat och lokalproducerat samt gårdens egen honung och senap. Fyll picknickkorgen med härliga delikatesser. Du kan också avnjuta en glass eller kaffe på trädäcket i solen utanför gårdsboden. Under sommarsäsongen serveras både matvåfflor och dessertvåfflor i trädgården. Öppet alla dagar 8:00-21:00, självbetjäning med Swish och kontanter.

stjarnkrans.se

Välkommen till Åsnen alla fyrbenta vänner!

Fler tips runt Åsnen