Upplev en annan sorts lyx

Välkommen att leva lyxliv i Åsnen! Detta är i alla fall vad vi kallar lyx: Fallande löv blir naturens form av konfetti, den exklusiva poolen är en en hel sjö och kanske med en badvik bara för dig, motorvägarna hittar du i den tysta skogen när du går över träspänger och minnesvärda konserter upplever du på våren när alla våra fåglar stämmer upp i sång. Himlen fylls med stjärnor och har du tur bjuden vi dessutom på fyrverkeri när norrskenet gör besök!

Naturens exklusiva spa

Upplev lyxen av en naturlig Spa-upplevelse! Glid ner i en ljummen sjö efter en stund i bastun. Vattnet är mjukt och rent, långt borta från klordoft och trängsel.

Det finns flera platser runt Åsnen där du kan boka bastu vid sjön. T.e.x på Norraryds camping och Getnö Lake Åsnen Resort

En lyxigare motorväg

Vid Åsnen hittar du helt andra typer av motorvägar! Här lyxar vi med träspänger genom skogar som tar dig över skvattramsdoftande myrmarker, långt från luftföroreningar och trafikbrus.

Just den här platsen hittar du på den södra slingan av Toftåsamyr och det finns olika förslag på vandringar.

Vandring vid Åsnen

Naturens egen konfetti

Den lyxigaste konfettin hittar du i lövskogarna! Naturens egen konfetti skräpar aldrig ner och den finns alltid där. ta en paus på din vandring och plocka fram barnasinnet.

En härlig vandring i lövskogar hittar du med start i Bjurkärr, den tar dig genom nationalparken och ett intilliggande naturreservat.

Vandring i Åsnens lövsalar

Konstutställning mitt i skogen

Den vackraste konsten är en gratis lyx i naturen! Precis som i ett galleri gäller det att ta sig tiden att upptäcka och njuta av naturens skulpturer och färger!

De här färgsprakande “tallrikarna” kan man ibland upptäcka i Agnäs naturreservat. Här vandrar man i lövskog och störs sällan av andra ljud än sina egna.

Vandra i Agnäs