Getnö Lake Åsnen Resort

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Shape Created with Sketch.
Getnö Lake Åsnen Resort

Getnö Lake Åsnen Resort är ett privat naturvårdsområde vid sjön Åsnen. Här erbjuds boende i friliggande stugor eller på naturcampingplatsen med utsikt över Åsnens nationalpark. Utbudet av guidade turer är brett; Fiskeguidningar, Fiskgjusesafaris, Båttur i nationalparken, svampguidning, berättarvandringar mm. Eller hyr en kajak eller kanot om du vill ha vattennära upplevelser på egen hand.

Här får du tips om cykelturer och besöksmål när du hyr din elcykel från Getnö Lake Åsnen Resort!

Getnö Lake Åsnen Resort

Shape Created with Sketch.
Toftåsa myr, Åsnens nationalpark

Toftåsa myr är den sydligaste delen i Åsnens nationalpark. Där doftar det av solvarm Skvattram och man får nästan känslan av att befinna sig på riktigt nordliga breddgrader. Cykla söderut från Getnö och sväng höger efter ca 2,5 km vid skylt Vrigstad Gård. Fortsätt drygt 1 km så når du en rastplats där du kan parkera. Följ den markerade stigen, som till en början följer vägen du kom på. Vandringen är ca 3 km T/R.

Stigar i Åsnens nationalpark

Shape Created with Sketch.
NATIONALPARKSTUR MED CYKLING & VANDRING

Den här turen utgår från Ålshult i sin beskrivning, ca 7 km söder om Getnö. Riktigt fina upplevelser i en och samma tur. En kombo av bekväm cykling, fin nationalparksvandring på stigar, hisnande utsikter, och inte minst ett besök vid Näckens badkar! Ett trevligt upplägg är att ta vägen via Ålshult och passa på att ta en smakfull lunch hos Ålshults Handelsbod. På hemvägen, tar du vänster när Banvallsleden når vägen mot Getnö och då har du ca 4,5 km tillbaka till Getnö. Med besök hos Ålshults handelsbod blir turen ca 25 km T/R.

Nationalparkstur med cykling och vandring

Shape Created with Sketch.
Ålshults Handelsbod och Kulturcafé

Ålshult är en härlig samlingsplats för såväl besökare som bofasta. Förr i tiden ett stopp för tågtrafiken, idag ett avslappnat och personligt Kulturcafé med fika och mat, allt hemlagat. Här finns även butik och loppis för den som vill fylla sin cykelkorg. Det är ca 7 km till Ålshult från Getnö och vägen är asfalterad. Vägen är väldigt vacker och slingrande men även ganska smal och man samsas med övrig trafik.

Ålshults Handelsbod

Shape Created with Sketch.
Paddel & Hjul

En heldagstur med både paddling och elcykling! Paddla från Getnö söderut till Ålshults Handelsbod, en tur på ca 8 km. Ta en lunch eller fika i Ålshult och elcykla tillbaka till Getnö. Paddlingen är inte avancerad men ha respekt för vindar om du är ovan. Cykelturen tillbaka till Getnö är 7 km och vägen är asfalterad. Vägen är väldigt vacker och slingrande men även ganska smal och man samsas med övrig trafik. Förbokning av kanoter krävs.

Paddel & Hjul från Getnö

FLER TIPS PÅ UTFLYKTER RUNT ÅSNEN!