Cykla från Urshult

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Shape Created with Sketch.
Cykla från Urshult Camping

Urshult camping ligger i mitt i Åsnens äppelrike! Här skimrar hela bygden i rosa på våren när fruktträden blommar och i området finns många små gårdsbodar där du kan handla direkt från lokala producenter. På campingen finns en härlig mix av tält, husbilar och husvagnar. Vill du sätta guldkant på tillvaron bokar du glampingtältet och vaknar med hänförande sjöutsikt från dubbelsängen! Kanoter, båt och SUP-bräda tar dig på vattennära äventyr.

Här får du tips om cykelturer och besöksmål när du hyr din elcykel från Urshult camping!

Urshult camping

Dagstur i västra Åsnen

En trevlig dagsrundtur är att från campingen cykla norrut på Sirkövägen och följa vägbeskrivningen för cykelturen ”Dagstur i västra Åsnen”. Turen är cirka 60 km. Den är inte skyltad men enkel att följa med hjälp av kartan som du kan ladda ned. Knappt 2 mil går på bilfri cykelväg, vissa sträckor på grusväg. Observera att turen inte rekommenderas för små barn på egen cykel då Sirkövägen är smal och här samsas flera olika trafikslag!

Dagstur i västra Åsnen

Rundtur i Äppelriket

Cykelturen tar dig genom gamla odlingslandskap med vackra fruktträd som lyser i rosa på våren. Turen är 8 km och går på asfalterade mindre vägar. Leden, som är skyltad i korsningar, tar dig förbi gamla kulturminnen, fruktodlingar, lokalproducerad mat och dryck samt fika- eller lunchstopp vid Åsnens strand. Turen startar på Lunnabacken där du bjuds på en fantastisk utsikt över Åsnens övärld. Till Lunnabacken är det 5 km från Urshult camping.

Cykeltur i Äppelriket

Shape Created with Sketch.
Kurrebo

Kurrebo är en färgsprakande plats med odlingar och en betagande utsikt över Åsnens ö-värld. Här erbjuds bla café och vegetarisk restaurang, utställningar, butik med växter, lokalproducerade produkter och konst. Boende erbjuds i vandrarhem och B&B. Från Urshult camping till Kurrebo är det 5 km och vägen är asfalterad.

 

Kurrebo

Mysiga gårdsbutiker

Runt Åsnen finns många mysiga gårdsbutiker med lokala produkter direkt från odlare, caféer, fiskare och hantverkare. I det här området har du många på cykelavstånd så passa på och njut av Åsnens mat, smak och fägring!

Gårdsbutiker

FLER TIPS PÅ UTFLYKTER RUNT ÅSNEN!