Naturen är öppen!

Letar du efter sköna aktiviteter i naturen med gott om utrymme? Då är Åsnen precis rätt plats!

Oavsett om du letar efter äventyr eller bara vill utforska Åsnenområdet så är du på helt rätt plats. Det finns massor att se och göra i den fantastiska naturen, och i Åsnen finns det plats för alla – utan trängsel. Andas in frisk luft och häpnas över tystnaden. Läs vidare för att ta del av några av våra bästa tips.

1. Cykling

Att cykla längs Åsnens strandkant och slingrande vägar är en svårslagen upplevelse och dessutom ett fantastiskt sätt att ta sig fram inom destinationen! Cykelturen Åsnen runt är en 140km lång cykelslinga runt Åsnen. Välj att cykla delar av turen eller boka ett 4-dagars paket. Tydliga skyltar gör det enkelt att följa leden som kommer ta dig genom underbara miljöer med massor av spännande sevärdheter. 

 

Läs mer om cykling i Åsnen här.

Läs mer om cykelpaketet Åsnen runt på 4 dagar.

2. Vandring

Promenera längs skyltade leder av olika längd och svårighet, vandra längs med Åsnens strandkant eller upptäck spännande skogsstigar. I Åsnens nationalpark finns fina, iordninggjorda stigar, liksom i områdets naturreservat.

 

Här har vi samlat ett par olika förslag på vandringsleder & rundor.

3. Paddling

Den ultimata känslan av frihet är att paddla genom den stilla insjöskärgården. Från vattenytan i en kajak eller kanot är definitivt ett av de mest natursköna sätten att uppleva Åsnen på, skulle vi vilja påstå. Ljudet av mänsklig aktivitet är sällsynt, så du kommer antagligen bara att omges av fågelljud och ljudet av vatten som slår mot stenarna och sjöns stränder. Underbart, eller hur?

 

Läs mer om paddling i Åsnen här.

4. ”Bara vara”

En aktivitet som passar alla, och som går att genomföra i princip överallt i Åsnen, är något så enkelt som att “bara vara”. Bara vara utomhus. Ta in och få kontakt med naturen genom alla dina sinnen. Känn hur dina stressnivåer sjunker när du vistas ute i naturen och upplever det den har att erbjuda. Låt naturen ladda dina batterier. Det kan verkligen göra underverk.

 

Tips för största möjliga avkoppling – lämna mobilen, hörlurarna och annat som kan tjuva din uppmärksamhet längst ner i väskan och lägg istället enbart fokus på naturen!

 

Några bra platser att bara vara och njuta av naturen.