Cykla i Åsnen

Att cykla längs Åsnens stränder är en svårslagen upplevelse. Med cykeln möter du färger, dofter och smaker som alltid kommer att finnas med dig när du tänker tillbaka på Åsnen. Starka naturupplevelser kombineras med bad, motion och frisk luft. 

För hela familjen

Rulla längs den nedlagda banvallen, trampa vidare på en stilla skogsväg och gör ett stopp i Åsnens nationalpark. Genom Åsnen sträcker sig flera cykelleder och cykelvägar som bara väntar på dig, flera av dem markerade med skyltar. Känn dig trygg när du cyklar med barnen i bilfri, sjönära miljö. Gör ett stopp för en glass i ett café eller ett dopp i sjön vid någon av alla badplatser. 

 

Här på sidan får du ett par tips på trevliga utflykter. Naturguideboken ÅSNEN Natur och nationalpark – din guide till unika upplevelser innehåller ytterligare tips på cykelleder av olika längd och svårighet.

Åsnen Runt

Åsnen runt gör ett 140 km långt varv runt sjön Åsnen. Cykla delar av rundan, eller boka ett 4-dagarspaket med hyrcykel, boende, enklare måltider och karta inkluderat. Du kan såklart också packa tältet på pakethållaren och övernatta på campingar längs vägen. Ungefär halva Åsnen Runt är helt bilfri och löper längs gamla järnvägsbankar. Tydlig skyltning gör det lätt att följa rundan. Leden tar dig genom en gammal och intressant kulturbygd som bjuder på naturupplevelser och intressanta sevärdheter.