Torne Camping

Shape Created with Sketch. Visa på karta

 

 

Shape Created with Sketch.
Torne Camping

På Torne Camping bor du nära naturen och nära den bilfria cykelleden ”Banvallsleden” som följer Åsnens västra sida. Det är en mindre familjecamping som erbjuder plats för såväl tält och husbilar som övernattning i enkla campingstugor. Här kan man även hyra båt eller kanoter om man vill ge sig ut på vattnet! Campingen ligger strax intill det charmiga samhället Torne med lanthandel och Annorlunda Streetfood & Café.
Här får du tips om cykelturer och besöksmål när du hyr din elcykel från Torne Camping.

Torne Camping

Dagstur i västra Åsnen

En trevlig dagsrundtur är att från Torne cykla söderut längs Banvallsleden mot nationalparken och vidare till Ålshult och Urshult. Från Urshult följer man Sirkövägen norrut mot nationalparksentré Sunnabron. Det ger en runda på cirka 60 km. Den är inte skyltad men enkel att följa med hjälp av kartan som du kan ladda ned. Knappt 2 mil går på bilfri cykelväg, vissa sträckor på grusväg. Observera att turen inte rekommenderas för små barn på egen cykel då Sirkövägen är smal och här samsas flera olika trafikslag!

Dagstur i västra Åsnen

Fjordrundan

Fjordrundan är en skyltad cykelrunda som går runt Skatelövsfjorden i norra delen av Åsnenområdet. Den här rundan bjuder på en kombo av kultur, natur och lokala godsaker! Turen är ca 32 km och är skyltad i korsningar. Skyltarna visar dig runt, och även en extra tur inom Grimslövs by. Går utmed mindre asfalterade vägar i omväxlande miljöer. En kortare sträcka går på grusväg.

Fjordrundan

Shape Created with Sketch.
Annorlunda Streetfood & Café

Ett stenkast från Torne Camping kan du ta din första paus, fyll på med lite energi före eller efter din cykeltur och kanske något gott i glaset! Annorlunda Streetfood & Café har café i den gamla lanthandeln och food truck alldeles intill. Hembakade kakor, smörgåsar och lättare luncher i caféet. I foodtrucken serveras street food precis som den ska, direkt från grillen, rejäl och välbekant. Med en oslagbar utsikt. Här kan du enkelt pausa länge både inomhus och utomhus! Öppet alla dagar utom måndagar under sommaren. Kolla öppettider på deras Fb-sida, länk nedan!

Annorlunda Streetfood & Café

Shape Created with Sketch.
Familjen Stjärnkrans Handelsbod

Fyll picknickkorgen med härligt goda närproducerade delikatesser. Här finns mathantverk till både små fikastunder och mer matiga grilläventyr eller enkla kaffepauser med styckglass. Våffel- och glassvagn i trädgården erbjuder matiga våfflor med olika toppingar. Här finns även take-away kaffe och te. En trevligt stopp och en trevlig merväg om man är på väg till entré Trollberget i nationalparken. Till Stjärnkrans handelsbod cyklar man söderut på bilfria Banvallsleden. I Hulevik svänger man höger på Huleviksvägen. Den sista dryga kilometern går på en mindre grusväg. Från Torne camping är det ca 14 km.

 

 

Stjärnkrans Handelsbod

Vrankunge trädgård och café

Vrankunge Trädgård med café och mat ligger på bekvämt avstånd, bara 4 km bort. Cykla över bron i Torne och vid tre-vägskorsningen tar du vänster. Du cyklar på asfalt hela vägen. Blommor, lokalproducerat och inte minst hembakat, våfflor, matiga mackor och småländskt kokkaffe. Bär och grönt efter säsong. Öppet torsdag – söndag kl. 12.00 – 17.00 hela sommaren.

Vrankunge Trädgård och Café

Ta bussen till Torne

Till Torne finns det några olika busslinjer att välja mellan, du hittar enkelt olika alternativ med Länstrafikens reseplanerare. Bussen stannar nära Torne Camping och du promenerar sen en kort sträcka på bilfria Banvallsleden norrut. Kommer du med buss från t.ex Växjö är ett tips att cykla till Urshults Camping, promenera ner till samhället och ta buss 361 och 840 via Tingsryd tillbaka till Växjö. Här hittar du Länstrafikens reseplanerare.

Länstrafikens reseplanerare

FLER TIPS PÅ UTFLYKTER RUNT ÅSNEN!