De förälskade sig i Åsnen och skapade camping med glamour

Eva Jakobsson och Martin Stenberg blev förälskade i livet runt Åsnen. De sålde allt, sa upp sig, tog över Urshults camping och låter i dag besökarna njuta av det som de kallar ”Smålands Key West”.

Urshult camping ligger i äppleodlingarnas centrum vid Åsnens strandkant. Det finns plats för husbilar, husvagnar och tält. Med magnifik sjöutsikt tronar ett glampingtält.

 

– Det är ett fantastiskt läge. Man kan se ut över sjön från dubbelsängen, säger Eva och Martin som driver campingen.

Bara några meter från strandkanten

De har byggt det 29 kvadratmeter stora tältet bara några meter från strandkanten. Det står bland några träd och ängar, utan några direkta grannar.

 

– De som bor här hör sländor, fåglar och vattnets kluckande. De är lyxigt med alla bekvämligheter men ändå en naturlig känsla.

 

De själva kommer från västkusten men förälskade sig i de magiska solnedgångarna över Åsnen. De tog ett beslut att köpa Urshults camping och packade väskorna.

 

– Detta är Smålands Key West. Solnedgångarna är magiska. Varje kväll är det som en ny tavla man blickar ut över, säger de.

Åsnen på riktigt med Eva & Martin

Eva och Martins tre bästa Åsnentips

  • Det finns mycket att upptäcka på cykel. Urshult är en knutpunkt och härifrån kan du cykla på Banvallsleden, Sydostleden eller den fjorton mil långa leden Åsnen runt.
  • Ängsfruktodlingarna på Ellenäs är magiska när det blommar. Det är som att förflyttas till landskapet för Bröderna Lejonhjärta.
  • Paddla kanot på Åsnen är underbart. Naturen är orörd och det finns många campingplatser med kanotuthyrning runt sjön.

Fakta om Urshult camping

  • Sedan 2019 ägs Urshult camping av Eva och Martin som lämnade storstadslivet bakom sig.
  • Utöver glamping erjbjuder Urshult camping plats för husbilar, husvagnar och tält. Det finns även friliggande campingstugor med sjöutsikt. 
  • Campingen erbjuder uthyrning av cykel, kanot, båt och SUP-bräda (Stand Up Paddle).
  • Det finns flera olika gårdsbodar med lokal mat i närområdet. På gångavstånd ligger Urshults samhälle med livsmedelsbutik och restaurang.
  • På Urshult camping finns en av Åsnens finaste badplatser.

Läs mer om Urshult camping

Möt fler lokalkändisar